«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Διαδικτυακές συναντήσεις στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμου ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο: «DTRaIN – Καινοτομία για τον αγροδιατροφικό τομέα».

Η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα η Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε.Ρεθύμνης / Τμήμα ΔΒΜ, Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησηςσυμμετείχε στις διαδικτυακές συναντήσεις

που πραγματοποιήθηκαν στις 2 & 9 Φεβρουαρίου 2021 στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού σχεδίου «DTRAIN.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Αντικείμενο της πρώτης συνάντησης (2/02/2021) ήταν η δημιουργία του εκπαιδευτικού υλικού που πάνω στη «Σχεδιαστική Σκέψη». Υπεύθυνος εταίρος για τη δράση αυτή είναι τo Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων. Στόχοι του πακέτου εργασίας είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού βάσει του προγράμματος σπουδών και του εκπαιδευτικού μοντέλου, η μεταφορά ενημερωμένων γνώσεων  για κάθε εκπαιδευτική ενότητα, η ανάπτυξη μιας ανοικτής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ο συνδυασμός διαφόρων τύπων εκπαιδευτικού υλικού και μεθόδων εκπαίδευσης, και η παροχή μιας πολυσύνθετης μαθησιακής εμπειρίας στην ομάδα στόχου του έργου «DTRaΙΝ».

Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα περίγραμμα προσόντων για την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECVET και σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024.

Περισσότερα...

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διαδικτυακή Παρουσίαση του ευρωπαϊκού σχεδίου «InterTrainE», από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ολοκληρώνοντας τις δράσεις του ευρωπαϊκού σχεδίου «Διαπολιτισμική Κατάρτιση για Εκπαιδευτικούς – InterTrainE», πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακή παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου. Το σχέδιο «InterTrainE» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόγραμμα Erasmus + / KA2 / Στρατηγικές Συμπράξεις για την Εκπαίδευση Ενηλίκων), και ένα από τα βασικά παραδοτέα του σχεδίου είναι η ανάπτυξη ενός προγράμματος σπουδών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ενήλικες μετανάστες. 

Με την παρούσα πρόσκληση προσκαλούμε εκπαιδευτές ενηλίκων και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στη διαδικτυακή παρουσίαση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 14:00. Η παρουσίαση θα διαρκέσει 90 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης θα πραγματοποιηθεί: 

-Παρουσίαση του ευρωπαϊκού σχεδίου "InterTrainE",

-Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μάθησης και του προγράμματος σπουδών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση,

-Σχολιασμός των αποτελεσμάτων του προγράμματος. 

H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους αποστέλλοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.

Πληροφορίες: ΚαΤσεκούρα Δήμητρα

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος

Τηλ. +30  2831040050 / 52

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /www.kekaper.gr        

 

Επίσημη ιστοσελίδα του σχεδίου: http://intertraine.eu/el/greek-front/

Twitter: https://twitter.com/TrainInter

Facebook: https://www.facebook.com/intertraine/

3η Διαδικτυακή συνάντηση καινοτόμου ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο: «DTRaIN – Καινοτομία για τον αγροδιατροφικό τομέα».

Η Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα η Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε.Ρεθύμνης / Τμήμα ΔΒΜ, Μάθησης Παιδείας και Απασχόλησηςσυμμετείχε στην 3η διαδικτυακή συνάντηση του ευρωπαϊκού σχεδίου «DTRAIN», στις 2 Δεκεμβρίου 2020. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, λόγω της πανδημίας Covid-19.

 Αντικείμενο της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η διάρθρωση των ενοτήτων του  αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος πάνω στη «Σχεδιαστική Σκέψη», που αποτελεί τη βάση για το εκπαιδευτικό υλικό που θα δημιουργηθεί. Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού μοντέλου όπου παρουσιάστηκαν οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, κάθε εταίρος εργάστηκε πάνω στην ανάπτυξη μεθοδολογίας της Σχεδιαστικής Σκέψης (DesignThinking)  η οποία θα οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα προσόντων για την επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECVET και σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17024.

Το σχέδιο  συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ERASMUS+ και υλοποιείται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Εθνική Μονάδα παρακολούθησης του σχεδίου είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).      

Το ευρωπαϊκό σχέδιο «DTRaIN», στοχεύει στην αναζωογόνηση της παραγωγής στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής των περιφερειών εταίρων, προωθώντας την απόκτηση δεξιοτήτων υψηλής ποιότητας για τη διαχείριση του προσωπικού και των επιχειρηματιών που εργάζονται στον τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι «DTRaIN» του έργου είναι:

Περισσότερα...

Υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου «InterTrainE», από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Από τις 16 έως τις 20 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά  πιλοτικό πρόγραμμα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων του σχεδίου «InterTrainE» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και ειδικότερα στη δράση ΚΑ2 που αναφέρεται σε στρατηγικές συμπράξεις οι οποίες εξειδικεύονται στην ανάπτυξη και ενίσχυση διακρατικών συνεργασιών μεταξύ οργανισμών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.Στο πιλοτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 22 στελέχη των εταίρων του σχεδίου από 4 χώρες (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Φινλανδία. Την οργάνωση του πιλοτικού προγράμματος είχαν στελέχη του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία με στελέχη τουΠανεπιστημίου Heriot-Wattτου Εδιμβούργου.  

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος ήταν να παρουσιάσει και να καταστήσει σαφή τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας, να εξετάσει τη σαφήνεια και τη χρησιμότητα του περιεχομένου του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος, να συλλέξει σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες και να αξιολογήσει το εκπαιδευτικό υλικό.

Η παρουσίαση των επιμέρους ενοτήτων του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιήθηκε από στελέχη των εταίρων του σχεδίου “InterTrainE”.

Ειδικότερα η πρώτη ενότητα στόχευε στην παροχή γνώσεων και κατανόησης βασικών εννοιών σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση που απαιτούνται για τη διδασκαλία ενηλίκων μεταναστών σε διαπολιτισμικό πλαίσιο. Ειδικότερα παρουσιάστηκαν βασικές αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και επισκόπηση των θεωριών μάθησης ενηλίκων, σύγχρονες προσεγγίσεις της διαπολιτισμικότητας και της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Η δεύτερη ενότητα εξέτασε τις διαπολιτισμικές ικανότητες στο πλαίσιο της μετανάστευσης. Παρουσιάστηκε η ιστορική διαδρομή των μεταναστευτικών ρευμάτων και οι σύγχρονες μορφές της με έμφαση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε η χρησιμοποιούμενη ορολογία, η σχετική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, προτιμήσεις και στερεότυπα, ταυτότητες και χαρακτηριστικά των μεταναστών. Στόχος αυτής της 3ης ενότητας ήταν να παράσχει στους εκπαιδευτές ενηλίκων τη δυνατότητα να οργανώνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να επιλέγουν τις κατάλληλες τεχνικές κατάρτισης για τους μετανάστες με έμφαση στη βιωματική μάθηση σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα - μέθοδοι και τεχνικές, στη δυναμική της ομάδας, στην εξάλειψη ρατσιστικών φαινομένων και στις διακρίσεις. Στην τέταρτη ενότητα, αναφέρθηκαν στον αντίκτυπο όλων των παραγόντων που επηρεάζουν τη διαπολιτισμική εκπαιδευτική διαδικασία, βιωματικές προσεγγίσεις στην επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευτών και των μεταναστών. Επιπρόσθετα συζητήθηκαν θέματα της επίδρασης των γνώσεων στη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών  προκειμένου να βρουν καλύτερες προσεγγίσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων μεταναστών. Την τελευταία ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μελέτες περίπτωσης από την προσωπική τους εμπειρία στην τάξη και να αναπτύξουν ένα πραγματικό διαπολιτισμικό περιβάλλον επικοινωνίας.

Περισσότερα...

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ συνεχίζει την υλοποίηση των δράσεων προώθησης στην απασχόληση ανέργων ηλικίας, 25-29 ετών και 30-45 ετών.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) υλοποιεί τις δράσεις προώθησης στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 25-29 και 30-45 ετών, ως το μοναδικό πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 της Π.Ε. Ρεθύμνης για τις προαναφερθείσες δράσεις. Οι δράσεις  χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).  Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης  στον κλάδο ΤΠΕ, σε πτυχιούχους ΑΕΙ θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής). 

Πιο συγκεκριμένα υλοποιεί τις δράσεις 

  • «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ».
  • «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ».

Περισσότερα...

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.