«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Υλοποίηση σεμιναρίου «ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ» στο Βυζάρι Αμαρίου.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), σε συνεργασία με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Βυζαρίου-Πετροχωρίου-Λαμπιωτών και τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ρεθύμνης, υλοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Βυζάρι του Δήμου Αμαρίου, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο). Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των χρηστών του αρδευτικού νερού του έργου του ΤΟΕΒ προκειμένου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της άρδευσης και να είναι σε θέση να εφαρμόζουν σύγχρονες πρακτικές βάσει των πραγματικών αναγκών των καλλιεργειών, μειώνοντας την κατανάλωση και μεγιστοποιώντας  την παραγωγικότητα.

Την έναρξη του σεμιναρίου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παντελάκης Γεώργιος ο οποίος  ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την οργάνωση του σεμιναρίου στην έδρα του ΤΟΕΒ και ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της προστασίας του υδατικού δυναμικού της περιοχής από κοινού με τους χρήστες, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις λόγω της κλιματικής κρίσης. Η κα Βιδάκη Ευθυμία, Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο&Κ) - Π.Ε. Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης και στην αλλαγή νοοτροπίας των 

Περισσότερα...

Παραλαβή Πιστοποιητικών ΕΦΕΤ από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), ενημερώνει όσους συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για την πιστοποίηση γνώσεων πάνω σε θέματα: «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» τον περασμένο Μάιο, να προσέλθουν στα γραφεία του (Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος), εργάσιμες ημέρες και ώρες 09.00-14.30, για την παραλαβή τους.

Η βεβαίωση παραλαμβάνεται μόνο από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με επίδειξη ταυτότητας ή με εξουσιοδότηση.   

Οι εξετάσεις του ΕΦΕΤ πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και είχαν τη δυνατότητα νασυμμετάσχουν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων», στις δομές του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Συνολικά από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ συμμετείχαν 122 απασχολούμενοι στον τομέα εστίασης.

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) ανταποκρινόμενο σε αίτημα  τουΠολιτιστικού & Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος»και του Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Διαμαντάκη και Γενικού Δ/ντή του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργάνωσε εκπαιδευτική συνάντηση με στόχο την πιστοποίηση των συμμετεχόντων πάνω σε θέματα: «Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού κέντρου Αμαρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο&Κ) της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στις 14 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω σε θέματα ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και ειδικότερα: Κινδύνους από την ύπαρξη των παράνομων προϊόντων φυτοπροστασίας και τους μεθόδους αναγνώρισης τους. Στοιχεία αναφορικά με την τήρηση του σχετικού αρχείου. Πηγές κινδύνου και κίνδυνοι που συνδέονται με τα γεωργικά φάρμακα και τους τρόπους εντοπισμού και ελέγχου αυτών. Μέτρα ελαχιστοποίησης των κινδύνων για τον άνθρωπο, τους οργανισμούς που δεν αποτελούν στόχο και για το περιβάλλον. Μέτρα έκτακτης ανάγκης για την προστασία της υγείας του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, σε περίπτωση τυχαίας διαρροής, μόλυνσης και ακραίων καιρικών φαινομένων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο απόπλυσης γεωργικών φαρμάκων. Χρήση και συντήρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και ειδικές τεχνικές ψεκασμού (π.χ. ψεκαστήρες χαμηλού όγκου και ακροφύσια χαμηλής αερομεταφοράς), καθώς και τους στόχους του τεχνικού ελέγχου των χρησιμοποιούμενων ψεκαστήρων και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του ψεκασμού, κ.ά..

Περισσότερα...

Διενέργεια Εξετάσεων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), ενημερώνει για την πραγματοποίηση εξετάσεων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητηρίου Ρεθύμνου (Εμμ. Πορτάλιου 23) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρες από 10:00 έως 12:30.

Η διάρκεια της κάθε εξέτασης θα είναι 30 λεπτά.

Δικαίωμα στις εξετάσεις έχουν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Βασικές Αρχές στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων», ανεξαρτήτως του χρόνου που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα. 

Περισσότερα...

Βασική εκπαίδευση στην υγιεινή & το χειρισμό τροφίμων - Συνειδητοποιημένος Καταναλωτής

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης –Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) συνεχίζοντας τη συνεργασία του με φορείς της Περιφέρειας Κρήτης, συνδιοργάνωσε με τοΠολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» και τον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Διαμαντάκη και Γενικό Δ/ντή του Πολιτιστικού Κέντρου, πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα: «Βασική εκπαίδευση στην υγιεινή & το χειρισμό τροφίμων-Συνειδητοποιημένος Καταναλωτής».

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου στο Φουρφουρά, τη Δευτέρα 18/3/2019 και την Τρίτη 19/3/2019 ενώ το παρακολούθησαν περισσότεροι από 30 συμμετέχοντες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές πάνω σε θέματα χειρισμού τροφίμων και αναγνώρισης κινδύνων προκειμένου να καλλιεργήσουν στάση συνειδητοποιημένου καταναλωτή.   

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις συνολικής  διάρκειας οκτώ (8) ωρών. Ειδικότερα,  εξειδικεύονταν στους κινδύνους και τις επιμολύνσεις των τροφίμων, στους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροβίων στα τρόφιμα και στις αιτίες προκλήσεων τροφικών δηλητηριάσεων και τροφικών τοξινώσεων, στους σωστούς χειρισμούς των προϊόντων ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση τους, στην τήρηση της αλυσίδας ψύξης και πως ο άνθρωπος αποτελεί τον κύριο παράγοντα τήρησης της καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της ατομικής υγιεινής των χειριστών τροφίμων.

Περισσότερα...

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.