«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Το Δημόσιο ΚΔΒΜ2, Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ως αδειοδοτημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σχεδιάζει την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατάρτισης με πιστοποίηση, στο πλαίσιο της πρόσκλησης 8/2018 που έχει απευθύνει ο ΟΑΕΔ με τίτλο: «Δημόσια πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων, για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της  κατάρτισης των συμμετεχόντων, σε δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Αντικείμενο της δράσης είναι:

  1. Η ̟προώθηση στην απασχόληση ανέργων εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ (ωφελούμενοι), μέσω της τοποθέτησής τους, για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών, και
  2. Κατάρτιση για την ̟περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση των ̟προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με την απασχόληση τους προς την επίτευξη του στόχου της ένταξης / επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο πρώτος κύκλος μαθημάτων «Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας», με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στο 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου – Αρσάνιο Γυμνάσιο. Στην εκδήλωση έγινε η αξιολόγηση του προγράμματος και απονεμήθηκαν βεβαιώσεις σε όσους συμμετείχαν στα τμήματα που λειτούργησαν την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2018 στο 5ο Γυμνάσιο. Τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας απευθύνθηκαν σε αλλοδαπούς που κατοικούν και εργάζονται στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου – Δήμου Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Διευθύντριας του 5ου Γυμνασίου Ρεθύμνης, κας Ειρήνης    Παπατριανταφύλλου, που επεσήμανε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας των προγραμμάτων για την τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής της εκδήλωσης, κος Χαράλαμπος Πίτερης, Διευθυντής Κατάρτισης του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ., παρουσίασε παραδείγματα προγραμμάτων που έχουν υλοποιηθεί από το  Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και συγκεκριμένα τους:

  • κ. Γεώργιο Γεωργαλή, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Παιδείας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
  • κ. Ιωάννη Μαρκαντέ, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνης
  • κ. Δημήτριο Σερλή, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Χαμαλευρίου
  • κ. Μάρκο Δρυγιαννάκη, Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Παγκαλοχωρίου
  • κα Χαρά Βασιλάκη, ΠρόεδροΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Ρεθύμνου
  • κ. MalhiHarbhajanSingh, εκπρόσωπο των εκπαιδευομένων αλλοδαπών

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Tο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρεια Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης), ανταποκρινόμενο στο αίτημα όλο και περισσότερων πολιτών για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, οργάνωσε δύο επιπλέον εξετάσεις απόκτησης του πτυχίου, στις 14 Μαΐου 2018. Μέχρι σήμερα, το πιστοποιητκό έχουν λάβει 125 ενδιαφερόμενοι.

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης  ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του, για συμμετοχή στις εξετάσεις. Toκόστος συμμετοχής στις εξετάσεις, αφορά μόνο το ποσό για το προαπαιτούμενο παράβολο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς άλλη πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του συμμετέχοντα.

Αιτήσεις και πληροφορίες για τις εξετάσεις Ο.Χ.Γ.Φ. παρέχονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινώς και ώρες 08:00-15:00, καθώς και στα τηλέφωνα 2831040050/52/53. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης http://www.kekaper.gr.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων (Ο.Χ.Γ.Φ), τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2018, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρεια Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης) ανταποκρίθηκε άμεσα, διοργανώνοντας τρεις επιπλέον εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Γνώσεων Ο.Χ.Γ.Φ., στις 27 Μαρτίου (δύο ομάδες) και στις 20 Απριλίου (μία ομάδα.)

ι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πιστοποιημένο εργαστήριο πληροφορικής του εξεταστικού κέντρου, στην κεντρική δομή Ηγουμένου Γαβριήλ 105 (Ημιόροφος).

Μέχρι σήμερα, στις 8 εξετάσεις πιστοποίησης που διοργανώθηκαν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. έχουν συμμετάσχει 113 ενδιαφερόμενοι με 100% επιτυχία.

Το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης  ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους ότι μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα γραφεία του, για συμμετοχή στις εξετάσεις. Toκόστος συμμετοχής στις εξετάσεις, αφορά μόνο το ποσό για το προαπαιτούμενο παράβολο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς άλλη πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του συμμετέχοντα.

Περισσότερα...

Απονομή Βεβαιώσεων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους στον Τουριστικό και Φαρμακευτικό τομέα

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε 88 καταρτιζόμενους του τουριστικού και του φαρμακευτικού τομέα οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης για μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 30 εργαζόμενους (ΛΑΕΚ 1-30) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)  που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με την  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου καθώς επίσης και τη νέα συνεργασία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου.   

Ειδικότερα: Οι καταρτιζόμενοι του τουριστικού τομέα συμμετείχαν σε προγράμματα που εξειδικεύονταν σε: Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP, Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών και Συμπεριφορά Πελατών και Επικοινωνιακές Ιδιαιτερότητες.

Οι εργαζόμενοι σε φαρμακεία παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο:  «Αντιμετώπιση - Διαχείριση ελαφρών τραυμάτων στο χώρο του φαρμακείου - Συμπληρώματα διατροφής - Βιταμίνες». 

Περισσότερα...

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.