Διοργάνωση διαδικτυακού προγράμματος «Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν Διαδικτυακά Σεμινάρια Εκπαίδευσης δύο κύκλων για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), με αντικείμενο την κατάρτιση σε ζητήματα θεωρίας, καθώς και λειτουργικής διαχείρισης οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω πεδίο.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία συνιστά ένα χώρο πειραματισμών για εναλλακτικές μορφές κοινωνικών σχέσεων, τρόπων ζωής, συστημάτων διαχείρισης πόρων και κοινωνικής παραγωγής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση της σχετικής εμπειρίας, στην αποσαφήνιση και στη διάδοση της ιδέας της Κ.ΑΛ.Ο., στη δημιουργία προϋποθέσεων εμπλοκής σε σχετικά εγχειρήματα και στην αναβάθμιση του ρόλου της με απώτερο στόχο την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, τη δημιουργία εισοδήματος και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ιδιοκτησίας και εγχειρημάτων της οικονομίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε σχετικά εγχειρήματα και πρωτοβουλίες και σε μέλη υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο.

Η έναρξη του 1ου κύκλου «Ζητήματα Θεωρίας και πρακτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» είναι στις 17 Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου 2021. (Δύο 3ωρες συνεδρίες εβδομαδιαία). Συνολική διάρκεια 1ου Κύκλου: 48 ώρες.

Τα σεμινάρια του 2ου κύκλου«Διαδικασίες Εμβάθυνσης και Συμβουλευτικής της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας για υποψηφίους Συμβούλους» θα διαρκέσουναπό 15 Μάιου 2021 έως 2 Ιουνίου 2021. (Δύο 3ωρες συνεδρίες εβδομαδιαία). Συνολική διάρκεια 2ου Κύκλου: 18 ώρες.

Στους συμμετέχοντες του 1ουΚύκλου θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Στους συμμετέχοντες του 2ο Κύκλου, μετά από σχετική εξέταση, θα δοθεί Πιστοποιητικό Επιτυχούς Παρακολούθησης.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση του 2ου Κύκλου των διαλέξεων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται η παρακολούθηση του 1ου κύκλου.

Για τον 2ο Κύκλο των διαλέξεων οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 15 Απριλίου, με καταληκτική προθεσμία που θα προσδιοριστεί σε νεότερη ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το Πρόγραμμα Διαλέξεων και να υποβάλλουν αίτηση για τον 1ο Κύκλο μέσω της ιστοσελίδων της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr  ή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ www.kekaper.gr.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 1ο Κύκλο των διαλέξεων:  Πέμπτη 11 Μαρτίου (23:59).

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

AITHΣΗ  (word)

Η Περιφέρεια Κρήτης λαμβάνει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τυχόν κατάχρηση, επέμβαση, απώλεια, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τροποποίηση ή δημοσιοποίηση. Τα μέτρα που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν τον έλεγχο πρόσβασης, την τεχνική ασφάλεια των πληροφοριών όπως και τη διασφάλιση ότι τα προσωπικά δεδομένα κρυπτογραφούνται, ψευδωνυμοποιούνται και καθίστανται ανώνυμα, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό.

Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα επιτρέπεται μόνο στα εκάστοτε αρμόδια Υπόχρεα Πρόσωπα, στο πλαίσιο των οριοθετημένων καθηκόντων τους και μόνο εφόσον είναι απαραίτητο για την υποστήριξη της σχετιζόμενης εταιρικής λειτουργίας.  Η πρόσβαση υπόκειται εξάλλου σε αυστηρές συμβατικές υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας, όταν ανατίθεται και εκτελείται επεξεργασία από τρίτους, όπως εκτέθηκε και ανωτέρω.

 

Τα Υπόχρεα Πρόσωπα οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τη Διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε περίπτωση προσβολής ή διακινδύνευσης των δικαιωμάτων των υποκειμένων προσωπικών δεδομένων, ηθελημένη ή μη, οφειλόμενη, ενδεικτικά, σε τεχνητό ή ανθρώπινο παράγοντα, σε τυχαίο γεγονός ή σε ανωτέρα βία, προκειμένου η Περιφέρεια Κρήτης να λάβει τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού ή αποτροπής της προσβολής και κάθε άλλο νόμιμο μέτρο.

Περισσότερες Πληροφορίες:  ιστοσελίδες: www.crete.gov.gr www.kekaper.gr

 

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Π.Ε. Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ).

Τηλ.: 2831340714 / 2831040052 / 2813040050

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.