«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Απονομή Βεβαιώσεων σε συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης

Την Τρίτη 8-4-2014 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής των βεβαιώσεων σε 217 εργαζόμενους του τουριστικού τομέα, που παρακολούθησαν προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-25.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος, Δ/ντής Κατάρτισης του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, αναφέρθηκε στον κυρίαρχο στόχο της διάχυσης της γνώσης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ και αφιέρωσε την εκδήλωση στον Κώστα Λαμπρινό, ως ένδειξη τιμής στην ανιδιοτελή και ηθική προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

 

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» κ. Μανόλης Περάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των στελεχών και στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα καθώς και ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Νικολιδάκης, ο οποίος επεσήμανε το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εργαζομένων και το υψηλό ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις.

Στην συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή στην εισήγησή της παρουσίασε τις δράσεις που η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με αιχμή δόρατος το ΚΕΚΑΠΕΡ και αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους φορείς της ΠΕ Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης γενικότερα.

Συνολικά την περίοδο 2011-2014 το ΚΕΚΑΠΕΡ παρείχε κατάρτιση σε 1.600 ωφελούμενους (άνεργους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, κ.ά).

Η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «Η Δια Βίου Μάθηση για την Περιφέρεια Κρήτης δεν αποτελεί απλά ένα πεδίο δράσης, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θεμελιώνεται το σύνολο των δράσεών της. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε με φορείς του τόπου μας προσηλωμένοι στις αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού για τη Δια Βίου Μάθηση που έχομε θέσει, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό και τηρώντας τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η καλύτερη επένδυση για τον συμπολίτη μας στις συγκυρίες που διανύουμε είναι η κεφαλαιοποίηση της γνώσης».

Τέλος ο κ. Δαράκης Μιχάλης Διευθυντής Ανάπτυξης ΠΕ Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και στη μεθοδικότητα με την οποία δομείται η κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα από το ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και επεσήμανε το φαινόμενο της “παραπληροφόρησης” που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο πεδίο των επιδοτούμενων προγραμμάτων για ανέργους.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της κεντρικής δομής και του παραρτήματος Μυσσιρίων του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και περιελάμβαναν εκμάθηση ξένων γλωσσών (Ρώσικα, Ιταλικά και Γερμανικά), Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Ανάπτυξη δεξιοτήτων σε θέματα: Επικοινωνίας και Συμπεριφοράς, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Η/Υ. Οι συμμετέχοντες ήταν εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, διαφόρου εκπαιδευτικού επιπέδου και ειδικοτήτων σε επιχειρήσεις που ανήκουν στην Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» κ.ά, και απασχολούσαν από 1-25 εργαζόμενους. Στα ανωτέρω προγράμματα κατάρτισης δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν και εργαζόμενοι (ανεξάρτητοι).

Γνώμονας του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι η συνέχιση των συνεργασιών και της δημιουργίας εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Στόχος είναι ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα αναβαθμίσουν το επαγγελματικό προφίλ και την ομαλή ένταξή τους στις δυναμικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.