Εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα στα Ενοριακά Συσσίτια Αγίου Κωνσταντίνου
Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης –Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) συνεχίζοντας τις εθελοντικές δράσεις κατάρτισης με φορείς που διοργανώνουν συσσίτια απόρων, υλοποίησε σε συνεργασία με τα Ενοριακά Συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ρεθύμνουκαι τον Υπεύθυνο των συσσιτίων Αιδεσιμότατο Εμμανουήλ Καμαρίτη, πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα: «Εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή / και κοινωνικά παντοπωλεία».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των συσσιτίων Αγίου Κων/νου (Ηγ. Γαβριήλ 1) την Πέμπτη 17 Αυγούστου και το παρακολούθησαν 12 συμμετέχοντες, διαφόρων ειδικοτήτων.
Hδιάρκεια του προγράμματος ήταν πέντε (5) ώρες και περιελάμβανε αναφορά στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ειδικότερα το πρόγραμμα εξειδικεύονταν στην τήρηση της αλυσίδας ψύξης-θέρμανσης, την ατομική υγιεινή, τον καθαρισμό & απολύμανση των χώρων, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις δράσεις μυοκτονίας & απεντόμωσης, βασικές γνώσεις κατά την αγορά/ παραλαβή υλικών και την αποθήκευση των τροφίμων, τους κατάλληλους και ασφαλείς χειρισμούς των προϊόντων, επεξεργασία προϊόντων/μαγείρεμα, διατήρηση για διάθεση και τέλος τις διαδικασίες ανάκλησης-απόσυρσης επιμολυσμένων τροφίμων, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Πριν την έναρξη, διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό υλικό ενώ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης παρουσιάστηκε σχετικό οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό.