«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  κ.κ. Ειρηναίο επισκέφτηκαν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή συνοδευόμενη από τον Δ/ντή Ανάπτυξης Π.Ε. Ρεθύμνης κ. Δαράκη Μιχάλη και τον Δ/ντή Κατάρτισης κ. Πίτερη Χαράλαμπο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κρήτης για τις εθελοντικές δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης που έχει αναπτύξει το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με κοινωνικούς φορείς πάνω στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης των τροφίμων.

Στόχος της επίσκεψης ήταν  η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης προκειμένου να υλοποιηθούν από κοινού προγράμματα κατάρτισης, σ’ όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης και στους φορείς που εποπτεύονται από αυτές.

Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τρία (3) εκπαιδευτικά προγράμματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Ρέθυμνο, Ανώγεια, Ζωνιανά), ενώ έχει ήδη εγκριθεί ένα ακόμα πρόγραμμα εντός του Μαρτίου.

Τα προγράμματα εγκρίνονται και εποπτεύονται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειαςκαι οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Τα προγράμματα αφορούν εκπαίδευση και κατάρτιση  σε εθελοντικό προσωπικό - χειριστές τροφίμων που εμπλέκεται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε συσσίτια ή/και κοινωνικά παντοπωλεία ή/και φιλανθρωπικά ιδρύματα ή/και σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης και τα στελέχη της Π.Ε Ρεθύμνης για την πρωτοβουλία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ-Περιφέρειας Κρήτης, να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα σ’ όλη την Κρήτη και τη διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης, ώστε να λάβουν γνώση της πρωτοβουλίας αυτής, με την ευχή να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις προκειμένου να συμβάλλουν από κοινού στην ασφαλή διαχείριση των συσσιτίων, σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας.

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.